Informasjon om overvann og arbeider i Presterud allé

Bærum kommune informerer i dag (31/3-2020) om følgende:

Prosjektet får en noe raskere fremdrift på grunn av det arbeidet som i dag gjøres i nærheten og i krysset Gamle Ringeriksvei og Presterud allé. Vi forsøker nå å få en overgang der grensesnittet fra det prosjektet og dette blir ivaretatt så godt som mulig.

I hele området er det mye overvann som skal håndteres. Dette kommer først og fremst av at de fleste bekker er blitt lukket som følge av utviklingen i områdene. Der det før rant bekker, er det i dag hus og bygninger. I tillegg har vi de seneste årene opplevd hyppigere nedbørsmengder som har gitt oss mye overvann. Det er derfor begrenset kapasitet i dagens rør, og ved arbeid lenger opp i området, vil det skape mer overvann potensielt tilført dette området. Derfor vil det i selve veien Presterud allé bli skiftet ut rør ned hele veien. Veien vil endre noe på fallet sitt, og vi ønsker å legge til rette for at veilegemet til Presterud allé skal kunne fungere som en åpen flomvei ved ekstreme overvannssituasjoner (200-års flom og oppover). Dette er tenkt gjort for å skjerme eiendommene som ligger utsatt til slik situasjonen er i dag.

I tillegg er det en del punkter som kan lede overvann i de lukkede systemene (ledningene) til andre store hovedledninger, disse skal oppgraderes – dette betyr gravearbeider.

Nå før påskeferien vil det bli utført grunnundersøkelser i Presterud allé. Det vil derfor bli satt ut markeringer på noen deler av veien. Grunnundersøkelsene gjøres for å få informasjon som skal brukes i prosjektet for å vite hvilke tiltak vi må gjøre før vi kan grave grøfter. Det vil også bli utført miljøprøver samtidig, slik at forurensede masser blir håndtert i henhold til lover og regler.

Populære innlegg fra denne bloggen

Konflikter med måker

Snegler og rotter